Głośność 1.4 TSI vs 1.8 TSI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Poli-F16
    Classic
    • 2016
    • 4

Zamieszczone przez aro_40
    A Krupówki omijaj jak naszerszym łukiem - każda knajpa, która nie jest na Krupówkach jest lepsza od tej obleganej przez turystów. Nie dość że drogo, to i mało smacznie, a piwo na bank będzie rozrobione z wodą
    odnośnie knajpy...to polecam na ul Nowotarskiej 10 "Adamo" (czy cos takiego). Porcje spore, jedzenie b. dobre i w dobrych $$. Bardzo blisko od stacji dolnej Gubałowki. A pizze wieczorkiem tez dowiozą.
  • Octafan
    Classic
    • 2013
    • 16

Witam,

ciekawi mnie, jaka jest różnica głośności tych silników (oczywiście w kabinie).
    Czy ktoś z Was testował obie wersje, zwrócił na to uwagę i ma możliwość względnie obiektywnie to ocenić?
    Na chłopski rozum 1.8 powinien być głośniejszy, chociażby ze względu na konstrukcję (łańcuch),
    ale ciekawi mnie jak to jest w rzeczywistości (pomijam samo brzmienie silnika).
    Gdybyście zechcieli podzielić się swoimi doświadczeniami w tym względzie - byłbym wdzięczny
    Octafan

Komentarz

• Rok z Bagien
      L&K
      • 2010
      • 1172

Octafan,

Masz testy ADAC głośności, możesz sobie porównać...

Komentarz

• elektrykprosty
        Rider
        • 2013
        • 311

Re: Głośność 1.4 TSI vs 1.8 TSI

Zamieszczone przez Octafan
        Witam,

ciekawi mnie, jaka jest różnica głośności tych silników (oczywiście w kabinie).
        Czy ktoś z Was testował obie wersje, zwrócił na to uwagę i ma możliwość względnie obiektywnie to ocenić?
        Na chłopski rozum 1.8 powinien być głośniejszy, chociażby ze względu na konstrukcję (łańcuch),
        ale ciekawi mnie jak to jest w rzeczywistości (pomijam samo brzmienie silnika).
        Gdybyście zechcieli podzielić się swoimi doświadczeniami w tym względzie - byłbym wdzięczny
        Nowy 1,8 jest z paskiem rozrządu z tego co słyszałem. Ma ktoś pewną informację?
        Jechałem 1,4 i 1,8, nie słyszałem różnicy. Diesel jest znacznie głośniejszy.

Być może uczucie głosniejszej jazdy wynika z większej szerokośći opon w 1,8.

Komentarz

• Przem78
          Rider
          • 2013
          • 561

Zamieszczone przez elektrykprosty
          Nowy 1,8 jest z paskiem rozrządu z tego co słyszałem. Ma ktoś pewną informację?
          Jest łańcuch

Zamieszczone przez elektrykprosty
          Być może uczucie głosniejszej jazdy wynika z większej szerokośći opon w 1,8.
          opony są tej samej szerokości 225 przy 17' x45, 18' mają też 225x40
          Pozdr. Przemek

Komentarz

Pracuję...